Omsnoeringsband

Voor het omsnoeren van uw producten leveren wij niet alleen machines, maar ook bijpassend omsnoeringsband (ook wel strapping materiaal, kunststofband, omsnoeringslint, omsnoeringstape, verpakkingsstrap, verpakkingsband of bundeltouw genoemd) dat aansluit bij uw wensen en machine. We leveren meer dan 50 soorten omsnoeringsband, uitsluitend de beste kwaliteit. Het band wordt geleverd op een rol, of in een dispenser voor handapparaten. Bestellingen zijn al mogelijk vanaf 2 rollen tot meerdere pallets. Om het beste materiaal voor uw toepassingen en machine uit te kiezen, kunnen wij u kosteloos advies op maat geven. Wat betreft kunststof omsnoeringsband kan een onderscheid gemaakt worden tussen polypropyleen- (PP) en polyester-band (PET).

Polypropyleen (PP)

Polypropyleen-band kan geleverd worden van smal tot breed, ongeveer 5mm tot 19mm. De keuze voor de maat is afhankelijk van de toepassing waarvoor het gebruikt wordt. Een voordeel van PP-band is dat het geschikt is voor een breed spectrum aan toepassingen en industrie├źn, dus bijvoorbeeld de distributie sector, maar ook de levensmiddelen en vleesverwerkende industrie. Zo is het smalle band goed voor lichtere producten, zoals in de grafische industrie en mailingen. Het bredere band is daarentegen wat steviger en dus goed te gebruiken in de distributie sector en ook voor het sluiten van dozen met bloemen of in magazijnen. PP-band wordt standaard geleverd in wit of zwart, maar ook andere kleuren en zelfs bedrukking is mogelijk. Dat laatste geldt alleen voor band van 9mm tot 19mm breed.

Polyester (PET)

Polyester-band kan, in tegenstelling tot polypropyleen omsnoeringsband, alleen in middelbreed en brede afmetingen geleverd worden, ongeveer 9mm tot 19mm. Wederom is de exacte maat afhankelijk van de betreffende toepassing en wensen. PET-band is nog weer steviger dan PP-band, wat het naast het sluiten van dozen en distributie toepassingen, tevens geschikt maakt voor zwaardere toepassingen waarbij weinig rek een vereiste is, zoals het omsnoeren van heavy duty materialen en transportpallets, en in de kartonnage industrie. Dit maakt het tevens geschikt als alternatief voor staalband. Het is ook veiliger dan staalband bij het losknippen van de straps. PET-band wordt standaard geleverd in het groen, maar ook transparant en zwart zijn mogelijk.